Alba Nacinovich

YMS tečaj:

Class Vocals

Školovanje:

Diploma (Master degree) u Jazz pjevanju na konzervatoriju “Giuseppe Tartini” u Trstu (Italija); dio studija proveden na “Escola Superior de Música e Artes do Espetáculo” u Portu (Portugal) u sklopu Erasmus programa; 

Masterclass radionice: Norma Winstone, Sheila Jordan, Marc Ribot, Stefano Bollani, Ohad Talmore, Keith Tippett, Diana Torto, Jarrod Cagwin, Bjorn Meyer, John Stowell, Harjo Pasveer, Pedro Madaleno i International Jazz Workshop u Trieru (Njemačka).

Glazbena postignuća:

Alba je diplomirana jazz pjevačica koja je osim u Trstu studirala i na konzervatoriju u Portu u Portugalu. U više je navrata nagrađivana kao kompozitor, aranžer i izvođač u domeni jazz, zabavne, elektronske i filmske glazbe. 

Nastupala je diljem Europe s glazbenicima poput Glauca Veniera (nominiranog za Grammy) i The Zawinul Legacy Band. Predstavila se na prestižnim pozornicama poput pulske Arene, pariškog sjedišta Radio France, bečkog Porgy & Bess, Male dvorane “Lisinski” te londonskih klubova Ronnie Scott’s Upstairs i The Troubadour. 

Pojavljuje se na albumu Žana Tetičkoviča “The Port Of Life”, dobitnikom ASCAP-ove nagrade Johnny Mendel za 2017. godinu, te Porinom nagrađenim albumima Elvisa Stanića, Zvjezdana Ružića i Ivana Pešuta.  

Sa svojim electro duom “The Hunting Dogs” objavila je hvaljeni EP “Out To Hunt”, osvojila prvu nagradu, tj. međunarodnu turneju, na “Arezzo Wave” 2019. te “Nagradu za glazbenu inovativnost” na ”Karlovačko Rock-off 2015” festivalu. 2019. predstavili su suvremenu hrvatsku glazbenu scenu na međunarodnim showcase festivalima u Beču i Budimpešti. 

Surađivala je s Cantus Ansamblom, s Talijanskom i Hrvatskom dramom te orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta “Ivana pl. Zajca” u ulozi glumice i solo pjevačice. 2017. godine izabrana je kao predstavnica Hrvatske u Euroradio Jazz Orchestra, pod dirigentskom palicom Airelle Besson. Njihov pariški koncert bio je emitiran na Radiu France Musique, BBC 3 i diljem European Broadcasting Uniona.  

Predavala je moderno i jazz pjevanje u nekoliko glazbenih škola u Italiji te radila kao glazbeni urednik na HR Radio Rijeci.  2017. i 2018. provela je u Londonu, gdje je osim bogate koncerte aktivnosti pokrenula i suradnju s producentom Gerryem Diverom, višestrukim dobitnikom BBC Folk Awardsa i Mercury Prize nominacije. Postala je članicom udruženja umjetničkih i tehnoloških inovatora The Rattle, kojeg su osnovali eksperti s MIT-s (Massachusetts, SAD) i Abbey Road Studiosa (London, UK).