Karlo Lovrić

YMS tečajevi:

Play for Keeps, Piano Forte

Školovanje:

Osnovna glazbena škola, Crikvenica

Glazbena postignuća:

Karlo je sa 7 godina počeo stjecati osnovnu glazbenu naobrazbu u crikveničkoj glazbenoj školi te se od tada aktivno bavi glazbom. Prvi instrument kojeg je učio svirati bila je harmonika, a ubrzo zatim pokazuje interes za ostalim klavijaturama
(klavir, sintisajzer, orgulje). Javno nastupa od 1991. godine.

Početkom 2000-tih godina iskazuje veliki interes za jazz i blues te 2005. godine upoznaje Joea Kaplowitza, orguljaša iz SAD-a, koji se tada doselio u Hrvatsku. Aktivno pohađa satove Hammond orgulja kod Joea, koji mu otvara nove vidike glazbe.

Pohađao je i školu “Jazz Kamp Kranj”, gdje je učio klavir kod pijanista Emila Spanyia, a također je slušao predavanja legendarnog Boška Petrovića.

Kasnije se priključuje blues sastavu “Rag Doll” s kojim snima nosač zvuka. U međuvremenu je svirao u big bandu J. P. Forenbachera, bandu Alena Brentinija, big bandu “Swingery”, Jed Becker’s Blues Bandu.

Tijekom posljednjih desetak godina, svirajući na raznim manifestacijama (koncertima, festivalima, klubovima, sessionima), imao je prilike svirati s mnogim renomiranim jazz glazbenicima: Alba Nacinovich, Alain Ožbolt, Borko Rupena, Damjan Grbac, Denis Razumović, Elvis Stanić, Franjo Črnjarić, Henry Radanović, Lovro Mirth, Marko Čepak, Robert Mikuljan, Rajko Ergić, Tonči Grabušić, Zoran Majstorović…

Godine 2017. zajedno s bubnjarom Alainom Ožboltom pokreće i svoj jazz organ sastav pod imenom “Trio Minus One” i time započinje karijeru jazz orguljaša. Do danas je nastupio na mnoštvu prestižnih manifestacija, kao što su Liburnia Jazz festival, Kastafsko kulturno leto, Jazz Time Rijeka, Fest Jazza Koprivnica, Samobor Jazz festival itd.

Od 2001. godine do danas djeluje kao klavijaturist, vokal i aranžer u pop bandu “Fortunal”, s kojim je odsvirao preko 1000 nastupa diljem Hrvatske i inozemstva (Švedska, Njemačka, Austrija, Italija, Slovenija). Nastupili su i na nekoliko festivala (MiK, Radijski festival, Grobnička skala).
Tijekom svojeg glazbenog djelovanja imao je priliku zasvirati sa poznatim imenima kao što su Neno Belan i Fiumens, Tony Cetinski, Severina, Sandi Cenov…