Leonard Berisha

YMS tečaj:

Drum Encounters

Školovanje:
University of West London – Master of Art (2011-2012), London Centre of Creative Media – BMus Music performance and production (2007-2010)
Glazbena postignuća:
Leonard je tijekom života i studija u Londonu svirao sa svojim autorskim bendovima Abandon Mute i Diaries of a Hero. Sa svojim prog-metal bendom Diaries of a Hero 2012. svira s Motorhead-om i Anthrax-om na velikoj europskoj i britanskoj turneji. Sudjelovao je i u mnogobrojnim studijskim i live projektima poput Frank Zappa cover benda, te je bio glavni Snare bubnjar u londonskom bubnjarskom ansamblu “Beefeaters”.
Nakon nedavnog povratka u Hrvatsku nastupao je s renomiranim izvođačima kao što su Damir Kedžo, Zsa Zsa, Zdenka Kovačiček, Martina Vrbos, Bloodwrz i dr.
Trenutno svira u Dino Ivelja Quartet-u koji promovira svoj nedavno snimljeni album prvijenac. Osim toga, ove godine izdaje i treći studijski album sa svojim londonskim bendom Diaries of a Hero, te kratki EP sa svojim prvim bendom “Invert”.
Leonard ima veliko iskustvo sviranja i snimanja u raznim glazbenim stilovima od jazza, fusiona, funka, punka i prog-metala sve do popa, regea, soula i countrya.