Luka Demarin

YMS tečajevi:

Play for Keeps, Piano Forte, Music Adventure

Školovanje:

SGŠ Ivana Matetića Ronjgova Pula (2008. – 2012.), Umjetnička akademija u Splitu, Glazbena teorija (2012. – 2018.), Umjetnička akademija u Splitu, Klavir (2013. – 2019.), Akademija za glasbo, Ljubljana, Kompozicija (2017. – 2019.)

Glazbena postignuća:

Luka se glazbom bavi od svoje sedme godine kad je započeo glazbeno obrazovanje u GŠ I. M. Ronjgova u Puli u klasi prof. Čedne Osip kao klavirist.

Nakon završetka srednje glazbene škole i opće gimnazije, upisuje na Umjetničkoj akademiji u Splitu studije Glazbene teorije i Klavira, a kasnije i Kompozicije na Akademiji za glasbo u Ljubljani.
Glazbenu teoriju je diplomirao u rujnu 2018. nakon pisanja i obrane detaljnog istraživačkog rada „Istarska ljestvica u djelima hrvatskih skladatelja“ pod mentorstvom prof. Mirjane Siriščević. Klavir je diplomirao u ožujku 2019. održavanjem svog samostalnog diplomskog koncerta kao pijanist pod mentorstvom prof. Jadranke Garin i komentorstvom prof. Vladimira Mlinarića.
Kompoziciju je magistrirao u listopadu 2019. obranivši rad „Upotreba istarskog modusa u vlastitim skladbama“ nakon skladanja originalnih skladbi za razne sastave i izvođače u sklopu cjelovečernjeg koncerta u Kazinskoj dvorani u Ljubljani u lipnju 2019. pod mentorstvom prof. Marka Mihevca. Pridruženi je član Hrvatskog društva skladatelja.